rock n' roll är min ursäkt ikväll

i fredags var det kallt ute men varmt i hjärtat. markus krunegård kom nämligen till staden där jag bor och hade en konsert. peter morén var förband och det är han som är en tredjedel av bandet peter bjorn and john (som det är lite pinsamt om ni inte vet vilka de är,faktiskt.) men iallafall,jag och min kära vän greta kom dit 30 min innan insläpp och vädret var definitivt ej gjort för strumpbyxor och kavaj. men hur som helst så spelade peter och han var jättebra och fin så jag köpte en planch med honom på och efteråt fick jag den signerad och jag sa att jag tyckte han var jättebra och han tackade och sen sprang vi tillbaka till scen. väntade i vad som kändes som en evighet men var 25 minuter och sen kom mannen upp på scen och sen var det dansdansdansdans och sen efteråt gick jag och greta och köpte planch,och jag köpte 2 pins "Dålig på vardag" och "Munspelsdåren". Och sen när vi bara står där och chillar så går det en kille förbi mig,jag känner igen honom. men jag tänker att jag bor ju i den här staden,har säkert sett han på stan om inte annat och så äre markus! han går dit man kan köpa affisher,tygpåsar,tröjor etc och slår sig ner där och jag och min vän springer dit,fotar oss tillsammans med honom och får våra affisher signerade. han är så fin så jag vågar typ inte prata med honom. sen sprang vi till bussen.åkte hem till mig. drack vatten-vatten-vatten och åt godis. sen tog greta 00:55 bussen har jag för mig. jag dog i min säng och nu sitter jag här,dricker nypressad apelsinjucie och lyssnar på Vit Päls. och nu är klockan egentligen 00:10 (inte roligt alls)


don't you know this is stronger than jesus?


bild


(sväljer du kravmärkt eller tuggar du grishals?)

sitter här och dricker kaffe med vaniljglass i.underbart gott. men ska ta bussen om 20 minuter till skolan (och jag sitter här i min sovtröja,fint). har bild nu och den är väldigt trevlig. igår var jag på corespinning (trodde det var 60 min men det var visst 90 min) och det var trevligt men dock jobbigt. och jag fick VG+ på min bokrecension från svenskan. blev gladgladglad då jag tyckte det inte gick bra alls. men nu måste jag kila.


ÄLSKAR den här låten.

††††††††††

såg The Imaginarium of Doctor Parnassus på bio i torsdags med greta,amanda och matilda.och jag fullkomligt älskar den. jag tycker mest om filmer som är antingen utflippade,orealistiska,färggranna,mystiska och fyllda av magi typ att man andas rosa luft,rider på enhörningar,trollar bort dammet under sängen eller klättrar bokstavligen på en stege upp till himlen. men jag älskar också filmer som är fyllda av misär,våld,ångest,droger,känslan av att vara utanför och missförstådd,dåliga vanor och att leva med andras dömande blickar. jag är allergisk mot filmer a lá A Walk to remember. Vidrigaste jag nånsin sett. och filmer i highschoolmusical anda får mig spyfärdig. men annars så,efter bion iallafall var vi litehungriga så vi stack till max och käkade greenburgare. kom hem runt 01.00.
fint det med skola dagen efter. imorgon börjar skolan igen och då har vi bild. längtar!

föresten! idag sken solen och jag var hur lycklig som helst. åt tårta med släkten hos min farfar som fyller år idag.
i helgen har jag varit på erikshjälpen,myrorna och ria och fyndat-fyndat. kollade på melodifestivalen och röstade flera gånger på Salem Al Fakir. han är så finfinfin att jag drar liksom efter andan när han kommer i bild och hans låt skulle vunnit för han är så himlahimla bra. men anna är väll helt okej. men jag kom på mig själv med att tänka på vilket år jag gick på simskola medans hon uppträdde. så bra var den liksom. men lämnar er ivarjefall med en sån himla fin låt. när man hör den vill man bara cykla tills gatorna vänder och sen hänga i parker tills det blir en ny dag. här är låten.

en annan sak jag upptäckte idag. jag ska aldrig bli vuxen. hejdå.

a wednesday smile

började kl 11.00 idag med bild. älskar bilden justnu. ritar ett rum med flera dörrar med en trapp i mitten,och från ena dörren ska en enhörnings framdel sticka ut och från en annan dörr ska bakdelen sticka ut. låter kanske inte så bra men om jag får säga det själv (och det får jag ju) så tror jag det kommer bli riktigt bra när det är klart. jag älskar enhörningar såå,..hehe. har också fått jätte mycket inspiration de senaste dagarna och mest av allt skulle jag bara vilja sitta och vara kreativ dagarna i ända. måla och sy om kläder och sånt. idag gick jag och olivia och fotograferade hästar på håltimmen,det var trevligt. sen sprang vi till engelskan där jag skrev en risig bokreccension medans jag lyssnade på den här låten som är helt magisk förövrigt. efter skolan fikade jag med amanda,greta,wictor och hans kille viktor. det var jättetrevligt. sen åkte jag hem,åt middag och sen så såg jag att nya ELLE hade kommit. Lyckorus till hundra procent. bänkade mig i soffan och satt där och läste i vad jag trodde var ca 20 min men som var 1 timme sen så var klockan 21 dvs grey's anatomy. och idag hade jag converse för 1 gången i år. och nu ska jag sova för hundrade gången i år. 

VAR ÄR HJÄRNAN (härärvåldet)

mina hjärtslag låter inte du-dunk dunk du-dunk längre
mer tick tack tick tack tick tack i takt till snön som slutat falla
som en atombomb som väntar på att sprängas
jag andas men jag lever inte
och mörkret kryper in likt skiten under mina naglar
finns där synligt hela tiden
00:00
har slutat önska mig saker
slutat titta innan jag korsar vägar
men jag skrattar hela tiden och står upp i alla bussar jag åker
stirrar på neonskyltar och igensnöade busshållsplatser
men om 17 dagar delar jag luft med markus krunegård igen
hade han varit jämngammal hade jag varit såjävlakär i honom

men idag var det plusgrader och det är positivtpositivtpositivt
det var vår och jag hoppas det är det imorgon också
747 

Tystnad.Tunnel, avfart. När taxametern slagits på försvinner allt i regnet utan spår,och som en viskning ser vi syner nu igen. Det här är nåt som inte ens har hänt. Tystnad. En rökfri viskning. Det är exakt vad vi vill ha det luftkonditionerade ljudet av fart.Du är värd att dö för.Ni kan skratta om ni vill. Håna oss vi rör oss ni står still. Lyssnar stel & fastspänd & när paniken bryter ut ler du svagt och viskar till mig du är värd att dö för. Men mot gummi, glas & metall,betyder ett mirakel inget alls.


let's grow old together (and die the same time)

jag vill bara dansa sönder mina spruckna hälar till hjärndöd elektronisk musik och stänga av alla bakrundsljud och framför allt trycka på paus-knappen om det nu skulle finnas en sådan. mamma påminde mig idag vid frukosten att skolan börjar på måndag.med det bekräftat har jag befunnit mig i en dvala hela dagen. sov två timmar mitt på dan och sen vaknade jag inte riktigt efter det. och jag känner att mina andledningar till skolk bara blir finare "det var ju så dåligt väder ute". jag spenderar mina pengar fel. hatar att tåg är dyrt och hatar att jag befinner mig i en ekonomisk kris. hatar att mitt tänkesätt är så banalt och hatar att klockan nu är runt 04:00 och jag har varit vaken sen 06:50. och föresten har jag två dreadsliknande saker i underhåret. ej frivilligtgjorda utan pga jag har inte borstat håret sen nån advents-söndag. lyssnar nu på white lies och en del av mig vill att skolan ska börja så man kan sitta och dricka kaffe i skolans café och rita.


jag har varit i alla städer (och letat efter dig)

den 5 april åker jag. jag är borta från verkligheten,från tristessen och kylan i 6 dagar. bort från staden gud glömde och bort från ekvationer och trasiga människor. bort från mosiga morotsbiffar och ångest.jag ska promenera i park güell och förtrollas av alla märkliga,lummiga träd och statyer hade jag tänkt.jag ska besöka picasso museét. äta tapas. besöka marknader. leta reda på undangömda antikvariat och fotografera hur mycket som helst med min analoga kamera. har tre nya rullar nu.jag ska sitta och rita,rita,rita. jag ska ligga i lägenheten om nätterna och läsa brutalt vackra romaner. jag ska sitta på uteterassen och dricka te och äta baguetter med brieost och tomater. jag ska shoppa långa vackra halsband och tjusiga ringar. dansa runt på trottoarerna och gapskratta vid fel tillfällen (som alltid). men först måste jag gräva fram passet och leta reda på conversen. sen kan jag åka till Barcelona.


flickr

Föresten apråpå ingenting så måste jag bara berätta en sak,i onsdags kom min farmor hem från london. hon hade varit där med min kusin,min faster och min pappas faster över en helg.och en eftermiddag så hade hon bestämt möte med en vän som flyttat dit. en vän som hon inte sett på 42 år. förstå ni det är ju nästan en hel livstid. och dem hade det jättetrevligt och satt på en mysig italiensk restaurang och pratade i fleraflera timmar. sånt tycker jag bara är så himla fint. min farmor är så fantastisk på nå vis.

tinnitus i hjärtat

jag längtar efter sommaren
längtar så det gör ont i varenda cell när jag vrider mig om nätterna
jag saknar värme och sol
jag vill gå långpromenader med solen i ryggen,långpromenader som inte alls känns långa för man pratar bort tiden. jag vill hänga i parker och på balkonger med nyfunna vänner. äta vattenmelon och mariekex till lunch bara för att. jag vill ha brunbrända ben och känna varma vindar. jag vill åka till stugan,tvätta håret i sjön och paddla kanot till min farmors syster. jag vill blåsa såpbubblor och dansa till billie the vision and the dancers mitt på dagen. jag vill sätta på mig bikinin som inte är torr fast jag hängt upp den på klädsträcket. jag vill bada för ofta jämt. jag vill ro ut med ekan på sjön vid stugan och lägga sig ned och läsa serietidningar. jag vill äta en vegetarisk hamburgare utan ketchup tre på natten medans min vän skänker iväg sin burgare till en hungrig indiekille med en trasig gitarr. jag vill åka runt på landet och leta loppisar och köpa sånt man inte visste att man behövde. jag vill sitta på en balkong i kvällssolen och äta ost och kex till middag. jag vill cykla sena sommarnätter och jag vill dansa på alla trottoarer. jag vill känna värme från staden och vara vaken när alla sover. jag vill ha sex and the city-marathon när det blir för kyligt. jag vill ligga i boulongerskogen och äta kinamat. jag vill sjunga mig hes på konserter och jag vill läsa romaner med sönderbläddrade pärmar. jag vill dagdrömma mig bort och dansa konstant i 5 dagar. jag vill gömma ostfrallor i rabatter för att sedan hämta dem mitt i natten när man ska hem. jag vill sitta på uteserveringar och dricka icetea peach med fina vänner och bara vara. lämnar er med en låt som jag har fina minnen med. låten. man blir väldigt pepp av den. får en att vilja lifta till berlin och dansa sönder sina converse och klottra romantiska citat på nattklubbstoaletter.


instead of crying,instead of laughing

jag dricker kolsyrat vatten med pressad lime. jag har rensat bort kläder i min garderob som jag inte behöver/vill ha/kan ha längre. det blev 5 ica-kassar. på fredag fyller min bästa vän 18 år. det är helt sjukt. vi lärde känna varandra genom att vi hängde alltid vid en lokal ungdomsgård. det var höstterminen i sjuan och hon gick i åttan.

men här får ni en spelningslista iallafall. det är inte en sån man lyssnar på när man ska gå till skolan eller när man hyvlar ost eller peppar inför att supa skallen av sig. om man nu tänker göra det. utan tänk mer: borttappade telefonnummer. avslagna element. kallt blaskigt kaffe.lussekatter som man värmt för länge som kallnat och blivit hårda,knapriga. avskaft nagellack och sovgrus i ögonen. när man tappar cornflakes på golvet och sedan råkar kliva på dem. när man får veta att man har minus på kontot när man har en halvmånad kvar tills man får pengar igen. när man tänker ta sig i kragen för att gå en morgonpromenad och man vaknar av att det spöregnar. när man sätter sig bänkad framför tv men det är hockey istället för ens favorittvprogram,gärna något fult litet lag som är dumma privat.  när man duschar och man får schampoo i ögonen och det svider i tio minuter.
då är spelningslistan perfekt.
iallafall för mig iallafall.

spelningslistan.



RSS 2.0